PORODICA KAO TEMELJ POSLOVANJA


Tehnomedia centar d.o.o. osnovan je 2001. godine, kao mala prodavnica bele tehnike, audio i video opreme, a pod imenom pod kojim je danas prepoznatljiv posluje od 2006. godine. Danas zauzima lidersku poziciju u oblasti trgovine belom tehnikom, audio i video uređajima, IT opremom, uređajima za grejanje i klimatizaciju, kao i malim kućnim aparatima. Posluje na teritoriji Istočne i Južne Srbije, Raškog, Rasinskog, Pomoravskog, Šumadijskog i Pirotskog okruga, i okolini Beograda.


Na samom početku, poslovanje firme se odvijalo u Zaječaru, šireći se postepeno. Ubrzano širenje otpočelo je 2008. godine kada u razmaku od 6 meseci firma postaje bogatija za 6 maloprodajnih objekata, i to u Kladovu, Negotinu, Knjaževcu, Boljevcu, Majdanpeku i Boru. U narednom periodu akcenat poslovanja stavljen je na učvršćivanje pozicija u pomenutim gradovima i jačanje međusobnih veza i poverenja unutar kolektiva kao celine, stvarajući tako pobednički tim. 2012. godine usledilo je strateško povezivanje timočkog regiona sa niškim, otvaranjem prve od 4 maloprodaje u Nišu, a zatim i otvaranjem maloprodaje u Aleksincu 2013. godine. Strategija rasta, kao osnovna vizija firme, dovela je do širenja i na pomoravski region već 2014. godine gde danas firma posluje na 3 lokacije – u Jagodini, Ćupriji i Paraćinu. Tekuća, 2016. godina, predstavlja još jednu važnu prekretnicu i novu fazu u ekspanziji firme, a tome je doprinelo otvaranje maloprodaje u Lazarevcu, širenje na pirotski region otvaranjem radnji u Pirotu i Dimitrovgradu, i otvaranje 2 premijum radnje u Nišu – najvećeg centra tehnike na preko 700 kvadratnih metara, i u okviru najatraktivnije šoping lokacije u Nišu – Stop.Shop ritejl parka. Kao kruna uspeha i razvoja Tehnomedia centra u tekućoj godini je otvaranje maloprodajnih objekata u Kraljevu, Kragujevcu i Kruševcu, kao I otvaranje specijalizovanog IT i TV shop-a u centru Zaječara.


Ono što firmu razlikuje od drugih su izuzetno ljubazni i edukovani prodavci, kao i velika posvećenost postprodajnim aktivnostima prema kupcu. Taj pristup i način rada odvajaju firmu u kvalitativnom smislu od konkurencije, što je ujedno i njena najveća komparativna prednost. I pored ovih aktivnosti i načina rada, danas najbolji lanac prodavnica tehničke robe, u obavezi je da zadovolji još tri bitne karakteristike:

1. Širok asortiman i izbor robe prilagođen zahtevu potrošača,

2. Najbolja cena i veliki izbor načina odloženog plaćanja,

3. Specijalizovan i dobro obučen prodavac.


U cilju ostvarivanja krajnje misije, zauzimanja liderske pozicije na teritorijama na kojima posluje, firma je visoko orijentisana ka kreiranju dodatnih kolektivnih vrednosti. Pomenute aktivnosti odnose se na kontinuiranu dodatnu obuku zaposlenih kroz razna predavanja, edukacije i seminare, nakon čega se putem uskostručnih testova proveravaju stečena znanja. Kolektivne veze učvršćuju se kroz neposrednu komunikaciju sa vlasničkom strukturom i na internim sastancima i druženjima. Sve pomenuto daje formu i veličinu firme kakva je Tehnomedia danas.


Tendencija širenja u narednom periodu utemeljena je na stabilnosti i uspešnosti dosadašnjeg poslovanja, gde je osnovna misija firme zdrava, funkcionalna i pre svega prosperitetna organizacija i isto takvo poslovanje. Imperativ firme u budućnosti biće rast i boljitak u svim segmentima i na svim nivoima poslovanja, a što se neminovno ostvaruje kroz uspešan i kvalitetan odnos sa svojim najvažnijim partnerima – kupcima.


Podaci o firmi
Skraćeno poslovno ime Tehnomedia centar doo Zaječar
Puno poslovno ime Tehnomedia centar doo, Generala Gambete 44, Zaječar
Pravna forma DOO - Društvo sa ograničenom odgovornošću
Obveznik PDV da
Poreski identifikacioni broj 104457054
Matični broj pravnog lica 20168501
Registarski broj 2780037616
Broj obveznika PDV-a 259455246
Registar privrednih subjekata BD. 123306/2006 od 14.06.2006.


Podaci o sedištu
Grad Zaječar
Opština Zaječar
Ulica i broj Generala Gambete 44
Država Republika Srbija
e-mail adresa office@tehnomediacentar.com
Web sajt www.tehnomediacentar.com


Podaci o delatnosti
Šifra delatnosti 4743
Naziv delatnosti Trgovina na malo audio i video opremom u specijalizovanim prodavnicama