PORODICA KAO TEMELJ POSLOVANJA

     Tehnomedia centar d.o.o. osnovan je 2001. godine, kao mala prodavnica bele tehnike, audio i video opreme, a pod imenom pod kojim je danas prepoznatljiv posluje od 2006. godine. Danas zauzima lidersku poziciju u oblasti trgovine belom tehnikom, audio i video uređajima, IT opremom, uređajima za grejanje i klimatizaciju, kao i malim kućnim aparatima.

     Na samom početku, poslovanje firme se odvijalo u Zaječaru, šireći se postepeno. Ubrzano širenje otpočelo je 2008. godine kada u razmaku od 6 meseci firma postaje bogatija za 6 maloprodajnih objekata, i to u Kladovu, Negotinu, Knjaževcu, Boljevcu, Majdanpeku i Boru. U narednom periodu akcenat poslovanja stavljen je na učvršćivanje pozicija u pomenutim gradovima i jačanje međusobnih veza i poverenja unutar kolektiva kao celine, stvarajući tako pobednički tim. Sledeće na redu je bilo strateško povezivanje timočkog regiona sa niškim 2012. godine otvaranjem prve od 4 maloprodaje u Nišu, a zatim i u Aleksincu 2013. godine. Strategija rasta, kao osnovna vizija firme, dovela je do širenja i na pomoravski region već 2014. godine gde danas firma posluje na 3 lokacije – u Jagodini, Ćupriji i Paraćinu. Još jedna važna prekretnica dolazi u 2016. godini, nova faza u ekspanziji firme - otvaranje maloprodaje u Lazarevcu, širenje na pirotski region (Pirot i Dimitrovgrad), i 2 premijum radnje u Nišu (u okviru DIS-a i Stop.Shop ritejl parka). Pomenute radnje u Nišu predstavljaju najveće izložbeno-prodajne salone tehnike na preko 700 kvadratnih metara, ujedno i najatraktivnije šoping lokacije u Nišu. Kao kruna uspeha i razvoja, Tehnomedia centra u istoj godini otvara još  4 maloprodajna objekata, i to u Kraljevu, Kragujevcu, Kruševcu i Zaječaru. U narednom periodu, 2017.godine, cilj je bio usavršavanje firme i novootvorenih lokacija, zaokruženo otvaranjem još jedne prodavnice u Pirotu.

Period najvećeg rasta je usledio 2018.godine, sa otvaranjem čak 11 novih maloprodajnih objekata u 8 novih gradova: Vrnjačka banja, Smederevo, Bela Palanka, Svrljig, Beograd, Mladenovac i Požarevac. Od navedenih 11 novih lokacija, tri su otvorene u gradovima gde već postoje Tehnomedia prodavnice: Kragujevac, Kruševac i Jagodina. Nova radnja u Kragujevcu se nalazi u okviru šoping centra Kragujevac Plaza, dok je radnja u Jagodini otvorena u tržnom centru Biser. Zaključno sa 2018.godinom, Tehnomedia centar broji 35 objekata u 26 gradova i preko 200 zaposlenih.

U narednom periodu firma nastavlja sa pozitivnim rastom u svakom pogledu. Tekuća 2019.godina je započeta otvaranjem još jedne prodavnice u Beogradu, 36. po redu u Tehnomedia porodici.

     Ono što firmu razlikuje od drugih su izuzetno ljubazni i edukovani prodavci, kao i velika posvećenost postprodajnim aktivnostima prema kupcu. Taj pristup i način rada odvajaju firmu u kvalitativnom smislu od konkurencije, što je ujedno i njena najveća komparativna prednost. I pored ovih aktivnosti i načina rada, danas najbolji lanac prodavnica tehničke robe, u obavezi je da zadovolji još tri bitne stavke:

 • Širok asortiman i izbor robe prilagođen zahtevu potrošača,
 • Najbolja cena i veliki izbor načina odloženog plaćanja,
 • Specijalizovan i dobro obučen prodavac.

     U cilju ostvarivanja krajnje misije, zauzimanja liderske pozicije na teritorijama na kojima posluje, firma je visoko orijentisana ka kreiranju dodatnih kolektivnih vrednosti. Pomenute aktivnosti odnose se na kontinuiranu dodatnu obuku zaposlenih kroz razna predavanja, edukacije i seminare, nakon čega se putem uskostručnih testova proveravaju stečena znanja. Kolektivne veze učvršćuju se kroz neposrednu komunikaciju sa vlasničkom strukturom i na internim sastancima i druženjima. Sve pomenuto daje formu i veličinu firme kakva je Tehnomedia danas.

     Tendencija širenja u narednom periodu utemeljena je na stabilnosti i uspešnosti dosadašnjeg poslovanja, gde je osnovna misija firme zdrava, funkcionalna i pre svega prosperitetna organizacija i isto takvo poslovanje. Imperativ firme u budućnosti biće rast i boljitak u svim segmentima i na svim nivoima poslovanja, a što se neminovno ostvaruje kroz uspešan i kvalitetan odnos sa svojim najvažnijim partnerima – kupcima.

Podaci o firmi

 • Skraćeno poslovno ime: Tehnomedia centar doo Zaječar
 • Puno poslovno ime: Tehnomedia centar doo, Generala Gambete 44, Zaječar
 • Pravna forma: DOO - Društvo sa ograničenom odgovornošću
 • Obveznik PDV: da
 • Poreski identifikacioni broj: 104457054
 • Matični broj pravnog lica: 20168501
 • Registarski broj: 2780037616
 • Broj obveznika PDV-a: 259455246
 • Registar privrednih subjekataBD. 123306/2006 od 14.06.2006.

Podaci o sedištu

Podaci o delatnosti

 • Šifra delatnosti: 4743
 • Naziv delatnosti: Trgovina na malo audio i video opremom u specijalizovanim prodavnicama

Prijavite se na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i primajte preko emaila specijalne i ekskluzivne ponude.

CALL CENTAR 011/441-8951 | Email web@tehnomedia.rs | PRAVNA LICA 011/441-8952 | Email pravnalica@tehnomedia.rs | Centrala Generala Gambete 44, Zaječar | Pronađite nas u jednom od 26 gradova