PORODICA KAO TEMELJ POSLOVANJA

Tehnomedia centar d.o.o. osnovan je 2001. godine, kao mala prodavnica bele tehnike, audio i video opreme, a pod imenom pod kojim je danas prepoznatljiv posluje od 2006. godine. Danas zauzima lidersku poziciju u oblasti trgovine belom tehnikom, audio i video uređajima, IT opremom, uređajima za grejanje i klimatizaciju, kao i malim kućnim aparatima.

Na samom početku, poslovanje firme se odvijalo u Zaječaru, šireći se postepeno. Ubrzano širenje otpočelo je 2008. godine kada u razmaku od 6 meseci firma postaje bogatija za 6 maloprodajnih objekata, i to u Kladovu, Negotinu, Knjaževcu, Boljevcu, Majdanpeku i Boru. U narednom periodu akcenat poslovanja stavljen je na učvršćivanje pozicija u pomenutim gradovima i jačanje međusobnih veza i poverenja unutar kolektiva kao celine, stvarajući tako pobednički tim. Sledeće na redu je bilo strateško povezivanje timočkog regiona sa niškim 2012. godine otvaranjem prve od 4 maloprodaje u Nišu, a zatim i u Aleksincu 2013. godine. Strategija rasta, kao osnovna vizija firme, dovela je do širenja i na pomoravski region već 2014. godine gde danas firma posluje na 3 lokacije – u Jagodini, Ćupriji i Paraćinu. Još jedna važna prekretnica dolazi u 2016. godini, nova faza u ekspanziji firme - otvaranje maloprodaje u Lazarevcu, širenje na pirotski region (Pirot i Dimitrovgrad), i 2 premijum radnje u Nišu (u okviru DIS-a i Stop.Shop ritejl parka). Pomenute radnje u Nišu predstavljaju najveće izložbeno-prodajne salone tehnike na preko 700 kvadratnih metara, ujedno i najatraktivnije šoping lokacije u Nišu. Kao kruna uspeha i razvoja, Tehnomedia centra u istoj godini otvara još 4 maloprodajna objekata, i to u Kraljevu, Kragujevcu, Kruševcu i Zaječaru. U narednom periodu, 2017.godine, cilj je bio usavršavanje firme i novootvorenih lokacija, zaokruženo otvaranjem još jedne prodavnice u Pirotu.

Period najvećeg rasta je usledio 2018.godine, sa otvaranjem čak 11 novih maloprodajnih objekata u 8 novih gradova: Vrnjačka banja, Smederevo, Bela Palanka, Svrljig, Beograd, Mladenovac i Požarevac. Od navedenih 11 novih lokacija, tri su otvorene u gradovima gde već postoje Tehnomedia prodavnice: Kragujevac, Kruševac i Jagodina. Nova radnja u Kragujevcu se nalazi u okviru šoping centra Kragujevac Plaza, dok je radnja u Jagodini otvorena u tržnom centru Biser. Zaključno sa 2018.godinom, Tehnomedia centar broji 35 objekata u 26 gradova i preko 200 zaposlenih.

U narednom periodu firma nastavlja sa pozitivnim rastom u svakom pogledu. Tekuća 2019.godina je započeta otvaranjem još tri prodavnica u Beogradu, pa sada Tehnomedia broji 38 maloprodajnih objekata. Najnoviji član Tehnomedia porodice jeste specijalizovani IT shop u Zaječaru, koji sa ponosom nosi broj 39. Objekat sa najvećim izborom uređaja jeste prodavnica unutar tržnog centra “Zmaj”, na Auto-putu 18. u Zemunu. Na preko 1.500 kvadratnih metara možete pogledati sve što vam je potrebno za opremanje doma – od malih kućnih aparata do premium brendova i ekskluzivnih uređaja.Od juna 2020 do 31. maja 2021. bogatiji smo za 13 novih prodavnica.

Kompanija trenutno poseduje preko 10 000 kvadrata magacinskog i 15 000 kvadratnih metara prodajnog prostora. Vozni park čine: 6 kamiona, 20 kombi vozila i 15 putničkih vozila. U ponudi ima više od 20 000 artikala najpoznatijih svetskih renomiranih proizvođača kao što su: Smeg, Liebherr, Franke, Elica, Miele, Samsung, LG, Philips, Sony, Gorenje, Bosch i mnogi drugi.
Danas, kompanija “Tehnomedia centar" d.o.o. jubilarnu 20. godinu uspešnog rada i poslovanja dočekuje sa 55 maloprodajnih objekata u 36 gradova i preko 470 zaposlenih. Ponosni su i na svoju virtuelnu prodavnicu, kao i Call centar sa 27 operatera.

Ono što firmu razlikuje od drugih su izuzetno ljubazni i edukovani prodavci, kao i velika posvećenost postprodajnim aktivnostima prema kupcu. Taj pristup i način rada odvajaju firmu u kvalitativnom smislu od konkurencije, što je ujedno i njena najveća komparativna prednost. I pored ovih aktivnosti i načina rada, nastojimo da ispunimo 3 najbitnije stavke:

 • - Širok asortiman i izbor robe prilagođen zahtevu potrošača,
 • - Najbolja cena i veliki izbor načina odloženog plaćanja,
 • - Specijalizovan i dobro obučen prodavac.

Podaci o firmi

 • Skraćeno poslovno ime: Tehnomedia centar doo Zaječar
 • Puno poslovno ime: Tehnomedia centar doo, Generala Gambete 44, Zaječar
 • Pravna forma: DOO - Društvo sa ograničenom odgovornošću
 • Obveznik PDV: da
 • Poreski identifikacioni broj: 104457054
 • Matični broj pravnog lica: 20168501
 • Registarski broj: 2780037616
 • Broj obveznika PDV-a: 259455246
 • Registar privrednih subjekataBD. 123306/2006 od 14.06.2006.

Podaci o sedištu

Podaci o delatnosti

 • Šifra delatnosti: 4743
 • Naziv delatnosti: Trgovina na malo audio i video opremom u specijalizovanim prodavnicama


×